Selecteer een pagina

Marique Digital

Virtual Business Support voor Beautyprofessionals

Marique Digital

Virtual business support voor beautyprofessionals

Hier ben ik dan, Marika Hoogers, met het zusje van Marique beauty! 

Waarom ben ik dit gaan doen? 

10 jaar geleden ben ik gestart als zelfstandig ondernemer in de beautybranche. Dit was min of meer#e2e2e2 noodgedwongen. Na 20 jaar werkervaring ‘op kantoor’ als secretaresse, in de projectadministratie, als salesassistent ben ik gaan omscholen tot schoonheidsspecialist. Dit doe je natuurlijk niet zomaar. Nadat ik 2 keer een burnout heb gehad, dit privé gerelateerd was, kwam ik zonder werk te zitten. Ik kon na mijn herstelperiode wel terug naar mijn laatste werkgever maar omdat dat voor mij niet haalbaar was met mijn privé leven heb ik toen besloten mezelf om te laten scholen. In een volgende blog zal ik uitleggen waarom mijn privé leven dit allemaal wat moeilijk maakte.

 

Omdat ik al mijn hele leven affiniteit had met beauty was dit voor mij niet zo’n moeilijke stap. Ook had ik van mijn gemeente toestemming om van mijn garage een salon te maken. Met eigen entree, wachtruimte, toilet en douche. Nu kon ik vanuit huis mijn salon opbouwen. Dat ik in een economisch moeilijke tijd startte hield me niet tegen.

Vanaf het begin is mijn salon langzaam maar stabiel gegroeid. Zo heb ik een goedlopende stabiele salon opgebouwd. Elk jaar heb ik diverse opleidingen en trainingen gevolgd om goed bij de tijd te blijven. De ontwikkelingen in de beautybranche volgen zich immers in een snel tempo op. Ik ben zelf ook qua ontwikkeling meegegroeid met de tijd. Waar ik begon als wellness-salon  ben ik uitgegroeid tot een huidverbeterende salon met een super mooi merk waar ik tot de dag van vandaag nog trots op ben en dat mega resultaten biedt. Maar ik blijf alert op de ontwikkelingen. Je keuzes staan per slot van rekening niet in beton gegoten.

 

Toen kwam corona! In de eerste lockdown heb ik mezelf geen minuut rust gegund. Ik had zelfs een compleet schema gemaakt van welk webinar en welke online training ik wanneer kon volgen en welke teruggekeken konden worden op een tijdstip waar niets live was. Ik had het drukker dan ooit….weliswaar zonder inkomsten maar mega interessant!

De volgende lockdowns gingen een beetje hetzelfde, alleen werd ik wel wat kritischer in welk webinar en welke online training echt waardevol was voor mij.

 

In deze periode is het zaadje geplant! Het zaadje dat ik het erg leuk vond om online te werken. Ik had al nooit een hekel aan zaken achter de schermen. Mijn administratie doen, social media etc. ik vond het altijd leuk! Het probleem was eerder wanneer moet ik het doen. Ik vond het best lastig om de balans te vinden tussen werken in de salon en aan de salon. Persoonlijk heb ik nooit moeite gehad om balans tussen werk en privé te vinden. Maar waarom dat zo was zal duidelijk worden in die volgende blog.

 

En toen gingen in een heel korte tijd alledrie mijn kinderen uit huis! Daar zat ik dan in mijn uppie met al mijn tijd. Dit was het moment dat het zaadje dat geplant was in de voorgaande jaren begon te groeien. Ik heb het zaadje gevoed en het ging verder groeien. Niet vanzelf maar ik ben er ook opleidingen voor gaan volgen zodat het kon uitgroeien tot een werkelijk plan! Niet alleen een droom maar een echt plan! 

Dit plan ben ik gaan bespreken met Tom Sebastian, ik was hem al tegengekomen toen hij een zeer waardevol online programma aanbood tijdens de afgelopen periode. Hij werd meteen enthousiast van mijn plan en samen gaan we dit verder uitrollen. Hoe gaaf is dit! Tom Sebastian de premium business coach in de beautywereld. Dit heeft me nog meer energie gegeven dan ik al had. En dat was en is nodig want geloof me, Tom heeft de wind eronder. 

 

En hier sta ik nu! Op het punt om Marique Digital te gaan lanceren! Omdat ik datgene wil bieden waar ik zelf tegenaan gelopen ben en waarvan ik weet dat er veel collega’s zijn die zich veel liever met hun core business bezig willen houden en de randzaken aan iemand anders overlaten. Iemand met kennis van zaken. Marique Digital!

 

Ben je nieuwsgierig naar het vervolg en wat ik je te bieden heb? Welke problemen ik voor jou zou kunnen oplossen?

 

Meld je dan aan voor mijn blogs door je e-mail adres hieronder achter te laten.